RSS

Conferència i observació del “Trànsit de Mercuri”

30 Oct

transito.jpg

El proper 11 de novembre AstroMallorca impartirà una conferència i realitzarà una observació astronòmica, amb motiu  de l’efemèride astronòmica inusual: El trànsit de Mercuri.

Ens podreu trobar a partir de les 13:30 a Ses Voltes, Palma, per observar el fenomen. Posteriorment, a les 17:30, el nostre company Alfredo Bonet impartirà una conferència sobre aquest esdeveniment al Museu Marítim.

El trànsit de Mercuri és el pas d’aquest planeta per davant del Sol, vist des de la Terra. Es produeix quan el Sol, Mercuri i la Terra es troben perfectament alineats. Aquesta situació no és fàcil a causa de la inclinació de l’òrbita de Mercuri.

Per aquesta raó, encara que Mercuri passa entre la Terra i el Sol almenys tres vegades a l’any, els trànsits solament ocorren unes 13 vegades per segle, en intervals que oscil·len entre 3,5 anys com a mínim i 13 anys com a màxim. A més, com a curiositat, el trànsit de mercuri solament pot produir-se al maig o novembre, ja que són els únics moments en què els tres cossos s’alineen.

Aquesta vegada tindrà lloc un trànsit de Mercuri que serà visible a Amèrica, Europa, Àfrica i Àsia occidental. Aquest trànsit es veurà íntegrament a les illes Canàries. En la resta d’Espanya serà visible l’inici i gran part del trànsit, però les seves últimes fases es produiran després de la posta de sol. La durada total del fenomen serà de 5 hores i 29 minuts.

Us esperam!

 
Deja un comentario

Publicado por en 30/10/2019 en Uncategorized

 

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios .

 
A %d blogueros les gusta esto: