RSS

50 anys de l’arribada de l’home a la Lluna 19/01/19: 4ª conferència:el programa Apollo

11 Ene

Lluna4.jpg

Dins els marc del cicle de conferències destinades a commemorar el 50è aniversari de l’arribada de l’home a la Lluna, aquesta 4ª conferència tractarà sobre el programa Apollo: des de la seva gestació (discurs de John F. Kennedy) fins l’Apollo 10, antesala de l’atac final amb l’Apollo 11(juliol de 1969).
Repassarem el que va significar embarcar un país en un projecte d’aquesta magnitud, tant en infraestructures com en desenvolupament de nous materials, xarxes de comunicacions, enginyeria de motors, química dels combustibles, etc i els múltiples inconvenients que es varen haver de superar per tal d’aconseguir l’objectiu principal en el plaç marcat.

Objectius:
-Conscienciar de la dificultad econòmica, tècnica i humana que va suposar col·locar un home sobre la superfície del nostre satèl·lit
-Demostrar que si una empresa, la que sigui, es marca un objectiu clar i compta amb l’empenta humana i econòmica té totes les garanties per dur-lo a terme. Les dificultats que vagin sortint (i en sorgeixen moltes) s’aniran superant una darrera l’altra.
-Mostrar que en aquell moment, la carrera espacial- que suposava una qüestió de prestigi nacional, a més de la supremacia d’un model polític sobre un altre- canvia de líder.

A part de la commemoració abans esmentada, és oportú incidir en aquest tema en un moment on un nombre significatiu de països tornen apostar per la tornada d’humans a la Lluna, tant per la construcció de possibles bases lunars com per continuar la investigació científica del nostre satèl·lit.

 
Deja un comentario

Publicado por en 11/01/2019 en Uncategorized

 

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios .

 
A %d blogueros les gusta esto: