RSS

Charla: Primers satèl.lits artificials, èssers vius a l’espai i primeres missions lunars no tripulades.

12 Ene

 

Dins els marc del cicle de conferències destinades a conmemorar el 50è anniversari de l’arribada de l’home a la Lluna, aquesta 2a conferència , que començarà a les 18 h., de la ma del nostre company Gaspar Juan, tractarà de l’inici de la carrera espacial entre les dues superpotències que varen sortir victorioses de la 2a guerra mundial: l’URSS i els EEUU.

A partir de la denominada guerra freda es va establir una competència bal.lística i nuclear, la qual cosa es va traduir en un ràpid desenvolupament de la coeteria i tecnologia subsidiaria.
Aquesta carrera per ser els primers va donar lloc als primers satèl.lis artificials, la posada en òrbita dels primers èssers vius (cans en el cas de l’URSS i simis en el cas dels EEUU) i les primeres missions no tripulades a la Lluna.

Els objectius d’aquesta 2ª conferència són:
* Prendre conciencia de la dificultad econòmica, tècnica i humana que va suposar col.locar un home sobre la superfície del nostre satèl.lit
* Conèixer l’esforç que va involucrar les dues superpotències del moment tant en material humà, tecnològic i econòmic.

* Demostrar que aquesta carrera suposava una questió de prestigi nacional, a més de la supremacia d’un model polític sobre un altre.

A part de la conmemoració abans esmentada, és oportú incidir en aquest tema en un moment on un nombre significatiu de països tornen apostar per la tornada d’humans a la Lluna, tant per la construcció de possibles bases lunars com per continuar la investigació científica del nostre satèl.lit.

Després de la conferència , sobre les 19h.,es visionarà un audiovisual representatiu de l’època i es realitzarà una tertulia a partir del mateix.

A les 21h aturarem par sopar amb pa i taleca, en les dependències de l’alberg. No hi ha servei de menjador.

Posteriorment,sobre les 22 h, tindrà lloc una plantada de telescopis i una observació  guiada del cel d’hivern en la que participaran companys del Club Newton.

Els socis que  participin activament a la plantada i vulguin quedar-se a dormir, o realitzar observacions del cel tant el divendres 26 com el dissabte 27 , hauran de comunircar-ho seguint el protocol intern enviat per washapp i correu a tots els membres d’astromallorca.

Resta de socis i els no socis que  vulguin quedar-se a dormir hauran de fer la reserva al.telèfon 971178932 o al e-mail: reserves@ibjove.caib.es.

Igualment vos recorda’m que el proper Juliol tendrem la tercera entrega d’aquesta història apassionant: Projectes Mercury i Geminis.

Ens trobam a Alcúdia!

 
Deja un comentario

Publicado por en 12/01/2018 en Actividades

 

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios .

 
A %d blogueros les gusta esto: